Skal servere øl på en fest fredag den 13 (oh no..!) og jeg har i "ammetåke" og det som verre er glemt meg bort ift når jeg skal flaske ølet.
Derfor har kun 10 dager til rådighet før ølet skal drikkes (den ene) og 11 dager på den jeg flasket i går.
Det er to lettere ale's blonde og pale ale det er snakk om.
Nå blir ikke dette optimalt men satser på det blir drikkanes uansett.
Tenkte å karbonere på badet i 5 dager på varmekablene, og snu flaskene flere ganger hver dag for å holde gjæren i suspansjon og deretter kald-lagre 5 dager før festen.
Høres det ut som en grei fordeling i "krisetider"? Forutsetningen er selvsagt at det ikke er sukker igjen v/dag 5 men jeg pleier å kunne smake dette ganske lett.
Derfor har kun 10 dager til rådighet før ølet skal drikkes (den ene) og 11 dager på den jeg flasket i går.
Det er to lettere ale's blonde og pale ale det er snakk om.
Nå blir ikke dette optimalt men satser på det blir drikkanes uansett.
Tenkte å karbonere på badet i 5 dager på varmekablene, og snu flaskene flere ganger hver dag for å holde gjæren i suspansjon og deretter kald-lagre 5 dager før festen.
Høres det ut som en grei fordeling i "krisetider"? Forutsetningen er selvsagt at det ikke er sukker igjen v/dag 5 men jeg pleier å kunne smake dette ganske lett.