Karbonering- bomma på tidsplanen

Skal servere øl på en fest fredag den 13 (oh no..!) og jeg har i "ammetåke" og det som verre er glemt meg bort ift når jeg skal flaske ølet.

Derfor har kun 10 dager til rådighet før ølet skal drikkes (den ene) og 11 dager på den jeg flasket i går.

Det er to lettere ale's blonde og pale ale det er snakk om.

Nå blir ikke dette optimalt men satser på det blir drikkanes uansett.

Tenkte å karbonere på badet i 5 dager på varmekablene, og snu flaskene flere ganger hver dag for å holde gjæren i suspansjon og deretter kald-lagre 5 dager før festen.

Høres det ut som en grei fordeling i "krisetider"? Forutsetningen er selvsagt at det ikke er sukker igjen v/dag 5 men jeg pleier å kunne smake dette ganske lett.
 
Jeg pleier ikke karbonere Ales og IPA no mer enn 10 dager uansett,
det pleier å være kullsyre da
 
Fordel alle kassene på badegulvet i ca 25C. Prøv en flaske fra dag 5 og utover, og kjøl ned når du er happy med Co2.
 
Karbonering kan du godt gjøre varmt, da går det betydelig kjappere. Nøgne Ø brukte vel i sin tid 27 grader i en uke eller hva det var. Jeg ville droppet 5 dager kaldlagring, det er viktigere at det er kullsyre i flaska enn at all gjæren har lagt seg i bunn - det går uansett ganske kjapt når du setter flaskene kaldt. Husk på at det tar litt tid å kjøle ned mye øl fra 25 grader til serveringstemperatur. Sett de evt ut om natten om det er kaldt og så i kjøleskap om morgenen, da er mye av nedkjølingen gjort unna.
 
Tilbake
Topp