1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

karbonering juleøl.

En tråd i 'Romsdal hjemmebryggarlaug' startet av Sviss, 6 Okt 2016.

  1. Sviss

    Sviss
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Jeg har en juleølstående på gjæring, 7 sorter fra 7 fjell. Og har et spørsmål ang karbonering på flaske, jeg lurte på om jeg skal splitta batchen og karbonere ene delen med rørsukker, noe som har erfaringer med dette og om jeg event skal bruke mer rørsukker enn vanlig sukker.
     
  2. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Brukte rørsukker på Juleale'n og en Nut Brown Ale (klone av Ægir's Naglfare), og smaken ble rund og fin (har ikke sammenlignet samme brygg med farin da).
    Uansett må man ha litt mer rørsukker enn farin pr. liter da rørsukker inneholder 90-91% av sukkerstoffene man får fra raffinert sukker. Pluss på 1 g/l så er det nok innafor. :)
     

Del denne siden