Karbonering med sukker på fat, lang tid?

Kardal

Norbrygg-medlem
Hei,

Har nå skaffet meg cornelius fat og da også tilhørende co2 utstyr, men slet litt med å få slange og koblinger helt tett, så valgte derfor å karbonere med sukker istedetfor.

Blandet ut med 6gr sukker pr liter, og kjørte på 1.5 bar med co2 for å få det tett mot lokket, sprayet litt med starsan og fikk ingen bobbling rundt lokket, så det skal være greit.
Purget noen ganger for å få ut så mye o2 som mulig og.

Men lurer litt på hvor lenge fatet bør stå før jeg kan begynne å drikke av det?
Det er lagret i rom temperatur frem til jeg får på plass kjøleskapet. Det blir såklart satt i kjøleskap og tatt ned til 4 grader før drikking.

Kurt
 
Jeg lar fatet stå ei uke på badegolvet(kabler).I romtemp kan du la det stå ei uke til.
Går an å prøvetappe også.
 
Tilbake
Topp