Kardal
Norbrygg-medlem
Hei,
Har nå skaffet meg cornelius fat og da også tilhørende co2 utstyr, men slet litt med å få slange og koblinger helt tett, så valgte derfor å karbonere med sukker istedetfor.
Blandet ut med 6gr sukker pr liter, og kjørte på 1.5 bar med co2 for å få det tett mot lokket, sprayet litt med starsan og fikk ingen bobbling rundt lokket, så det skal være greit.
Purget noen ganger for å få ut så mye o2 som mulig og.
Men lurer litt på hvor lenge fatet bør stå før jeg kan begynne å drikke av det?
Det er lagret i rom temperatur frem til jeg får på plass kjøleskapet. Det blir såklart satt i kjøleskap og tatt ned til 4 grader før drikking.
Kurt
Har nå skaffet meg cornelius fat og da også tilhørende co2 utstyr, men slet litt med å få slange og koblinger helt tett, så valgte derfor å karbonere med sukker istedetfor.
Blandet ut med 6gr sukker pr liter, og kjørte på 1.5 bar med co2 for å få det tett mot lokket, sprayet litt med starsan og fikk ingen bobbling rundt lokket, så det skal være greit.
Purget noen ganger for å få ut så mye o2 som mulig og.
Men lurer litt på hvor lenge fatet bør stå før jeg kan begynne å drikke av det?
Det er lagret i rom temperatur frem til jeg får på plass kjøleskapet. Det blir såklart satt i kjøleskap og tatt ned til 4 grader før drikking.
Kurt