Finn Berger
Moderator
Jeg har hatt et par deprimerende opplevelser nå. Jeg har smakt på øl som nettopp er ferdig karbonert, og har kjent en tydelig alkohol-/fuselsmak som jeg mener jeg ikke kunne kjenne antydning til før jeg karbonerte.
Har noen andre gjort liknende erfaringer? Kan det være at det rett og slett er produsert merkbar fusel under karboneringen - og kan jeg håpe på at dette forsvinner etter litt ytterligere lagring?
Det virker rart; tror ikke jeg har opplevd det tidligere. Og begge disse øllene er øl som skal nytes ferske; en IPA (Vestkyst) og en APA. Har forsåvidt brygget dem med tanke på jula, så jeg håper det retter seg innen da. Bør de ned i kjelleren nå, der det er 10-12 grader, eller er det lurt å la dem få lenger tid i romstemperatur? (20-22 grader.)
Har noen andre gjort liknende erfaringer? Kan det være at det rett og slett er produsert merkbar fusel under karboneringen - og kan jeg håpe på at dette forsvinner etter litt ytterligere lagring?
Det virker rart; tror ikke jeg har opplevd det tidligere. Og begge disse øllene er øl som skal nytes ferske; en IPA (Vestkyst) og en APA. Har forsåvidt brygget dem med tanke på jula, så jeg håper det retter seg innen da. Bør de ned i kjelleren nå, der det er 10-12 grader, eller er det lurt å la dem få lenger tid i romstemperatur? (20-22 grader.)