Pål Heide Kielland
Norbrygg-medlem
Har en saison som er underkarbonert. Wlp565 gikk fra 1056 til 1004. Tilsatt drøyt 6 g sukker pr liter øl i ca 4 dl sukkerlake i omstikkingskaret og så på flasker, etter 2 uker i 24 C var ølet temmelig flatt. En liten pss, men ikke den sedvanlige fssss med påfølgende skum og sprudel. Tilsatt ekstra karboneringsgjær og kapslet på nytt. Etter nye 2 uker er det litt mer fart, men fortsatt for lite. Den mest plausible forklaringa jeg kan komme på er at jeg har regna feil og tilsatt for lite sukker (dextrose). Har liten tro på at det vil skje mye i flaskene nå, men kan dette berges ved feks tvangskaronering på en Growlerwerks ukeg? Har ikke fatløsning tilgjengelig pr nå,,, (men leter etter påskudd til å investere)
Ølet smaker alldeles nydelig, det er forsåvidt drikkende. Men det kunne vært så mye mye mer.
Hva tror folket?
Ølet smaker alldeles nydelig, det er forsåvidt drikkende. Men det kunne vært så mye mye mer.
Hva tror folket?