Hei
Jeg har laget en IPA som er bare helt nydelig på smak.
OG 1082 og FG 1014!
Karbonerte ølen med 130g sukker til 18 liter.
Det skal gi 7,2 gram sukker pr liter.
Men nå etter 2 uker på flaske er det veldig lite kullsyre i ølen..
Har klødd meg litt i hode og lurt på hva som har vært galt.
Nå skulle jeg veie opp sukker til karbonering av en ny øl, og da oppdaget jeg at vekta sto på lb og ikke gram .
Jeg har ikke brukt vekta siden jeg veide opp sukker til IPAen, så der har jeg mulig årsak til problemet, det vil si at jeg har brukt 59 gram sukker isteden for 130 .
Så var det å løse problemet da. Tenkte jeg kunne korke om flaskene og slippe nedi en sukkerbit (2 gram?). vil det være noen fare for i infisere ølen ved og gjøre dette, eller er sukkerbiter å anse som trygge?
Jeg har laget en IPA som er bare helt nydelig på smak.
OG 1082 og FG 1014!
Karbonerte ølen med 130g sukker til 18 liter.
Det skal gi 7,2 gram sukker pr liter.
Men nå etter 2 uker på flaske er det veldig lite kullsyre i ølen..
Har klødd meg litt i hode og lurt på hva som har vært galt.
Nå skulle jeg veie opp sukker til karbonering av en ny øl, og da oppdaget jeg at vekta sto på lb og ikke gram .
Jeg har ikke brukt vekta siden jeg veide opp sukker til IPAen, så der har jeg mulig årsak til problemet, det vil si at jeg har brukt 59 gram sukker isteden for 130 .
Så var det å løse problemet da. Tenkte jeg kunne korke om flaskene og slippe nedi en sukkerbit (2 gram?). vil det være noen fare for i infisere ølen ved og gjøre dette, eller er sukkerbiter å anse som trygge?