Karboneringstabbe?

Har brygget min første batch noen sinne, og vi fikk en kollektiv hjerneblødning da vi skulle stikke om ølet. Det hadde stått og gjæret i 7 dager, og av en eller annen grunn så tenkte vi begge at den nå skulle få sukkerlake i gjæringskarret.

Vi brukte 5g/l til en IPA med OG på 152 og FG på 110.

Skal jo egentlig ikke flaskes før om enda syv dager, så vi innså tabben straks skaden var gjort.

Spørsmålet er da: hva skjer nå med ølet?
 
Jeg går ut fra at dere mener 1052 og 1010. Jeg tror ikke noen skade er skjedd. Bare ha i tilsvarende med sukker når dere skal flaske om en uke. Resultatet av denne sukkertilsetningen er nok bare at dere får et litt sterkere og tørrere øl enn uten.
 
Ja, er visst noe tull med nulltasten :)

Regnet med at det ville gå bra, lurer egentlig bare på hva som skjer.

Og svaret, det høres jo fornuftig ut.

Takk for det!
 
Som Jens Kristian sier så har det ikke skjedd noen skade. Men dere bør være ett hakk ekstra nøye på å måle FG. På dette stadiet (en uke frem i tid) jobber gjæren saktere, så ta gode målinger over flere dager til dere har kommet frem til FG , så slipper dere tull med med co2/bobling i flaskene for fremtidige brygg hvis dere bruker dette som referanse.
 
Tilbake
Topp