Jeg har lagd en pils.
Åpnet en halvfull flaske nå etter at det har stått 1 uke i romtemperatur. Tar opp korken og den spretter i taket. Skum kommer sakte, men sikkert opp av flasken, men "stopper opp" etterhvert.
Dette skjedde også med min forrige pale ale jeg lagde. Det har skjedd de to gangene jeg har brukt tørrgjær. er det tilfeldig ?
Jeg brukte 116g sukker til 22,2 L ferdig øl. Dette tilsvarer 5,2 g sukker pr. liter og det kan vel ikke være for mye sukker ?
Jeg gjorde en omstikking av fatet 21/5 og pilsen hadde da en SG på 1,012. Det hadde den også 30/5 når jeg flasket den.
Bruker en kjøkkenvekt som jeg fikk beskjed om var veldig nøyaktig, men begynner å lure på om det er noe feil med den også.
Blir gal når 2 av de siste 3 bryggene har sinnsyk trykk og det kommer skum opp av flasken. På ale'n var det enda verre. Bayer'en jeg lagde ble da fin heldigvis.T.o.m wit'en som jeg brukte 8-9 g sukker pr. liter har vært helt fin.
1) Hva kan jeg ha gjort galt ?
2) Blir det verre etterhvert i lagringen ?
Er det noe som hjelper, f.eks kjøre de ned nærme frysepunkt etc. og når bør det evt gjøres ?
Pilsen skulle delvis bli en bursdagsgave senere i sommer så dette var en skikkelig nedtur.
Åpnet en halvfull flaske nå etter at det har stått 1 uke i romtemperatur. Tar opp korken og den spretter i taket. Skum kommer sakte, men sikkert opp av flasken, men "stopper opp" etterhvert.
Dette skjedde også med min forrige pale ale jeg lagde. Det har skjedd de to gangene jeg har brukt tørrgjær. er det tilfeldig ?
Jeg brukte 116g sukker til 22,2 L ferdig øl. Dette tilsvarer 5,2 g sukker pr. liter og det kan vel ikke være for mye sukker ?
Jeg gjorde en omstikking av fatet 21/5 og pilsen hadde da en SG på 1,012. Det hadde den også 30/5 når jeg flasket den.
Bruker en kjøkkenvekt som jeg fikk beskjed om var veldig nøyaktig, men begynner å lure på om det er noe feil med den også.
Blir gal når 2 av de siste 3 bryggene har sinnsyk trykk og det kommer skum opp av flasken. På ale'n var det enda verre. Bayer'en jeg lagde ble da fin heldigvis.T.o.m wit'en som jeg brukte 8-9 g sukker pr. liter har vært helt fin.
1) Hva kan jeg ha gjort galt ?
2) Blir det verre etterhvert i lagringen ?
Er det noe som hjelper, f.eks kjøre de ned nærme frysepunkt etc. og når bør det evt gjøres ?
Pilsen skulle delvis bli en bursdagsgave senere i sommer så dette var en skikkelig nedtur.