Hei og hopp.
Tappa ein batch med lager (pilsmalt + litt munich) og ein forholdsvis enkelt humleprofil gjæra med WLP830 (10 grader i 3-4 veker) på fat forrige helg. OG noko høg, 1.058, og FG ca 1.011
Kjente ein litt merkelig smak etter eit par dager på fat, men filtrerte denne gjennom "MoreBeer" sitt platefilter allikevel og satt den til karbonering.
Tok ein smaksprøve i går, og no er den merkelige smaken endå meir framtredande. Litt vanskelig å definere, men det er ein slags kraftig ettersmak av "våt kjeller/jord/mugg"
Dette var første gang eg brukte flytende gjær, og eg mistenker derfor at det kan være roten til problemet mitt... har tenkt å la den stå kaldt ein mnds tid og håpe på det beste, men skulle gjerne hatt tips til kva som er feil...
?
LT
Tappa ein batch med lager (pilsmalt + litt munich) og ein forholdsvis enkelt humleprofil gjæra med WLP830 (10 grader i 3-4 veker) på fat forrige helg. OG noko høg, 1.058, og FG ca 1.011
Kjente ein litt merkelig smak etter eit par dager på fat, men filtrerte denne gjennom "MoreBeer" sitt platefilter allikevel og satt den til karbonering.
Tok ein smaksprøve i går, og no er den merkelige smaken endå meir framtredande. Litt vanskelig å definere, men det er ein slags kraftig ettersmak av "våt kjeller/jord/mugg"
Dette var første gang eg brukte flytende gjær, og eg mistenker derfor at det kan være roten til problemet mitt... har tenkt å la den stå kaldt ein mnds tid og håpe på det beste, men skulle gjerne hatt tips til kva som er feil...
?
LT