Hei!
Har hatt en del uhell i det siste etter anskaffelsen av kjøleskap til gjæring. Det første jeg hentet ble skadet under transporten, og måtte bare kastes. Kjøpte dermed et helt nytt et, som uheldigvis var noen få cm for lite innvendig til at jeg fikk ordentlig plass til en 30 liters gjæringsbøtte.
Gikk så til innkjøp av en 22l pet carboy, noe som i utgangspunktet fungerte helt ok.. helt til gummiproppen spratt opp i taket på kjøleskapet og kilte seg fast (kom en fin bulk i kjøleskaptaket og gitt), som førte til at jeg måtte slippe vørteren ut av krana for å få ned trykket nok til at jeg fikk ut bøtta.. haha. Fant også ut at en carboy er ufattelig vanskelig å rengjøre "on the fly", så ønsker vel strengt tatt ikke å bruke den uansett. Har vært en kjempefin søndag til nå, med øl over hele gulvet (reagerte på at katta listet seg rundt kjøleskapet - fikk så øye på alt øllet som hadde tvingt seg ut... blerh).
Uansett, over til spørsmålet mitt; dersom jeg skrur av termostaten på kjøleskapet får jeg akkurat kilt inn et vanlig gjæringskar. Ulempen med dette er da at termostaten må ligge løs oppå karet. Bilde her.
Vil dette utgjøre en risk? Er det eventuelt noe annet smart jeg kan gjøre for å få dette til?
Har hatt en del uhell i det siste etter anskaffelsen av kjøleskap til gjæring. Det første jeg hentet ble skadet under transporten, og måtte bare kastes. Kjøpte dermed et helt nytt et, som uheldigvis var noen få cm for lite innvendig til at jeg fikk ordentlig plass til en 30 liters gjæringsbøtte.
Gikk så til innkjøp av en 22l pet carboy, noe som i utgangspunktet fungerte helt ok.. helt til gummiproppen spratt opp i taket på kjøleskapet og kilte seg fast (kom en fin bulk i kjøleskaptaket og gitt), som førte til at jeg måtte slippe vørteren ut av krana for å få ned trykket nok til at jeg fikk ut bøtta.. haha. Fant også ut at en carboy er ufattelig vanskelig å rengjøre "on the fly", så ønsker vel strengt tatt ikke å bruke den uansett. Har vært en kjempefin søndag til nå, med øl over hele gulvet (reagerte på at katta listet seg rundt kjøleskapet - fikk så øye på alt øllet som hadde tvingt seg ut... blerh).
Uansett, over til spørsmålet mitt; dersom jeg skrur av termostaten på kjøleskapet får jeg akkurat kilt inn et vanlig gjæringskar. Ulempen med dette er da at termostaten må ligge løs oppå karet. Bilde her.
Vil dette utgjøre en risk? Er det eventuelt noe annet smart jeg kan gjøre for å få dette til?