MortenSickel
Norbrygg-medlem
På søndag skal det bli brygget Saison in the sun fra Holmentoppen (BIAB). Veldig bra instruksjon, men spennende allikevel når man gjør det første gang...
Under meskingen står det om eventuell sirkulering med pumpe, jeg har ikke noen pumpe,så da blir det å tappe ut og helle over fra tid til annen. Hvor store volum skal jeg tappe ut og hvor ofte bør jeg gjøre dette?
Avslutning og skylling - min nest største gryte er ca 8 liter, jeg tror jeg trenger den til å varme skyllevann i, så jeg så for meg å ta posen med malt og legge på en ovnsrist oppå gryten for avrenning, eventuelt kan jeg legge den i en gjæringsdunk og så helle av det som renner ut og skylles ut over i gryta. - Eller er det noen annen god måte å gjøre dette på? (Har ingen bøtte å ofre med å lage hull i bunnen for øyeblikket) (maltvekt i kitet er 6,4 kg)
Det står at man skal tilsette gjærnæring mot slutten av kokingen dersom man bruker flytende gjær. Det er altså ikke noe poeng i gjærnæring når jeg bruker tørrgjær?
Kommer sikkert mer spørsmål etterhvert.... ;-)
Under meskingen står det om eventuell sirkulering med pumpe, jeg har ikke noen pumpe,så da blir det å tappe ut og helle over fra tid til annen. Hvor store volum skal jeg tappe ut og hvor ofte bør jeg gjøre dette?
Avslutning og skylling - min nest største gryte er ca 8 liter, jeg tror jeg trenger den til å varme skyllevann i, så jeg så for meg å ta posen med malt og legge på en ovnsrist oppå gryten for avrenning, eventuelt kan jeg legge den i en gjæringsdunk og så helle av det som renner ut og skylles ut over i gryta. - Eller er det noen annen god måte å gjøre dette på? (Har ingen bøtte å ofre med å lage hull i bunnen for øyeblikket) (maltvekt i kitet er 6,4 kg)
Det står at man skal tilsette gjærnæring mot slutten av kokingen dersom man bruker flytende gjær. Det er altså ikke noe poeng i gjærnæring når jeg bruker tørrgjær?
Kommer sikkert mer spørsmål etterhvert.... ;-)