Knusegrad og FG

Hei,

På de siste batchene har FG landet 0.002 lavere enn før. Jeg tror det sammenfaller at jeg også har begynt å knuse en del finere enn før.

Sammenhengen mellom knusegrad og FG er ikke så mye diskutert. Braukaiser gjorde forsøk på dette og fant ingen avhengighet, selv om han samtidig påpeker at litteratur rapporterer at det er en avhengighet. Det er jo også intuitivt siden finere knusing gir raskere konvertering og beta-amylase, som denatureres fortest, da får mulighet til å ta en større del av kaka.

Da er det vel bare å skru opp tempen.....

Andre med samme erfaring?
 
Nja, vi tenker;).
Jeg kan ikke si jeg har gjort noen slik erfaring. Jeg vet ikke, rett og slett.

Uansett, post erfaringene du gjør:). (Fg vil jo rimeligvis stige når du mesker høyere.
 
Det skal jeg gjøre. Effektiviteten spratt oppi 90 % også for OG på ~1.050. Tenkte å knuse litt grovere slik at den kommer ned i 85 %, så får vi se om FG kommer litt opp også.
 
Tilbake
Topp