Hei,
På de siste batchene har FG landet 0.002 lavere enn før. Jeg tror det sammenfaller at jeg også har begynt å knuse en del finere enn før.
Sammenhengen mellom knusegrad og FG er ikke så mye diskutert. Braukaiser gjorde forsøk på dette og fant ingen avhengighet, selv om han samtidig påpeker at litteratur rapporterer at det er en avhengighet. Det er jo også intuitivt siden finere knusing gir raskere konvertering og beta-amylase, som denatureres fortest, da får mulighet til å ta en større del av kaka.
Da er det vel bare å skru opp tempen.....
Andre med samme erfaring?
På de siste batchene har FG landet 0.002 lavere enn før. Jeg tror det sammenfaller at jeg også har begynt å knuse en del finere enn før.
Sammenhengen mellom knusegrad og FG er ikke så mye diskutert. Braukaiser gjorde forsøk på dette og fant ingen avhengighet, selv om han samtidig påpeker at litteratur rapporterer at det er en avhengighet. Det er jo også intuitivt siden finere knusing gir raskere konvertering og beta-amylase, som denatureres fortest, da får mulighet til å ta en større del av kaka.
Da er det vel bare å skru opp tempen.....
Andre med samme erfaring?