Amarillo
Norbrygg-medlem
Skulle brygge to batcher med Kölsch i går. Fikk ikke tak i WLP029, så måtte gå for WLP001 og tenkte å gjære den på 16 grader.
Etter 12 timers brygging var 50 liter på plass i gjæringsskapet. DA kom jeg på at jeg ikke hadde valgt 'hybrid' i Mr. Malty og dermed hadde pitchet alt for lite gjær. Satte derfor opp temperaturen til 18 grader.
Men ettersom dette ikke kommer til å bli en Kölsch allikevel, feil gjær og for høy gjæringstemperatur, tenkte jeg at jeg like godt kan øke til 20 grader og lage en ale. Kanskje prøve å få til noe APA-aktig i stedet. Det er kun bitterhumle i vørteren, IBU ca. 25, så jeg må i tilfelle tørrhumle.
Noen som har en formening om hvordan det vil bli? Har diverse humle jeg kan bruke, tenker Cascade eller noe lignende, men er usikker på hvordan det vil bli med bare tørrhumling og ikke aromahumling under kokinga.
Nesten bare Pilsnermalt i vørteren (95%) og resten Vienna.
Etter 12 timers brygging var 50 liter på plass i gjæringsskapet. DA kom jeg på at jeg ikke hadde valgt 'hybrid' i Mr. Malty og dermed hadde pitchet alt for lite gjær. Satte derfor opp temperaturen til 18 grader.
Men ettersom dette ikke kommer til å bli en Kölsch allikevel, feil gjær og for høy gjæringstemperatur, tenkte jeg at jeg like godt kan øke til 20 grader og lage en ale. Kanskje prøve å få til noe APA-aktig i stedet. Det er kun bitterhumle i vørteren, IBU ca. 25, så jeg må i tilfelle tørrhumle.
Noen som har en formening om hvordan det vil bli? Har diverse humle jeg kan bruke, tenker Cascade eller noe lignende, men er usikker på hvordan det vil bli med bare tørrhumling og ikke aromahumling under kokinga.
Nesten bare Pilsnermalt i vørteren (95%) og resten Vienna.