Koke eller ikke koke (ølsett) og noen andre spørsmål

Punkt 1. Kast den vinprøveren så langt og hart du kan.
Den er ikke brukbar til noe som helst!
Ellers ved hvilken temperaturer målte du OG/SG?
 
Vi målte både OG og SG ved ca 23 grader. Når jeg tenker på det nå, så glemte vi vel å justere for temperatur (hydrometeret er kalibrert for 20 grader) på SG-målingen. Men da blir jo SG enda høyere?

Vinprovaren skal bli behørig tatt hånd om (googlet litt og fant en del som underbygger rådet ditt).
 
Vinmåleren kan du bare kaste, den er ubrukelig til øl. Beregningen du har gjort er helt kurant. Med såpass lav OG, er 2,8 en helt ok alkoholprosent. Hadde FG vært særlig mye lavere, ville ølet ha smakt svært tynt (og med den lave OG-en vil det uansett ikke være særlig fyldig).

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Tilbake
Topp