I går brygget jeg en partial mash type brown parter /dark ale stil øl.
Hadde 2000 gram pale malt som jeg mesket 64 grader i 1 time og 1 min. Skylte med 78 grader vann, slik at jeg endte opp med 9 liter vørter med OG på 1,05. Kokte dette i 12-15 min og hev i 40 gram centennial humle med en gang, i stedet for å koke litt og litt tilasmmen i 60 min.
Jeg avsluttet med å blande i ekstraktet, kjølte dette ned til 28 grader og fylte opp til 16 liter i dunken og pitchet rehydrert gjær som jeg hadde til overs fra en muntons pakke.
Jeg sparte 45 min ved å gjøre dette, men hva "taper" jeg? Gitt at jeg blir fornøyd med bitterheten likevel.
Hadde 2000 gram pale malt som jeg mesket 64 grader i 1 time og 1 min. Skylte med 78 grader vann, slik at jeg endte opp med 9 liter vørter med OG på 1,05. Kokte dette i 12-15 min og hev i 40 gram centennial humle med en gang, i stedet for å koke litt og litt tilasmmen i 60 min.
Jeg avsluttet med å blande i ekstraktet, kjølte dette ned til 28 grader og fylte opp til 16 liter i dunken og pitchet rehydrert gjær som jeg hadde til overs fra en muntons pakke.
Jeg sparte 45 min ved å gjøre dette, men hva "taper" jeg? Gitt at jeg blir fornøyd med bitterheten likevel.