Marius K.
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg skal til å gå i gang med å brygge en batch IPA på 22 liter (volum i kokekjele ved kokeslutt) med en OG på 1,064. Jeg skal bruke følgende maltbase (denne er allerede bestilt ferdig kvernet):
5550 gram Maris Otter
520 gram Caramalt
260 gram Pale crystal
Til gjæring skal jeg bruke WLP051.
Det jeg er veldig usikker på er på hvilket tidspunkt jeg skal tilsette humle, hvor mye, og i hvilke kombinasjon. Jeg har kjøpt inn:
100 gram Chinook
100 gram Citra
100 gram Centennial
Jeg kan hamstre mer humle om det menes å være nødvendig, men vil holde meg til disse tre humlene denne gang.
Min preferanse når det kommer til IPA er en som ikke er abnormt bitter, men kraftig på humlesmak og aroma, litt ala Punk IPA (selv om jeg vet de bruker andre typer humle). Jeg har da skjønt at det er sene tilsetninger som er viktig.
Jeg hadde vært veldig takknemlig for konkrete forslag på kombinasjoner av disse, samt tidspunkter og mengder som kan fungere godt for at jeg skal klare å få til et øl etter min smak!
Takk!
Jeg skal til å gå i gang med å brygge en batch IPA på 22 liter (volum i kokekjele ved kokeslutt) med en OG på 1,064. Jeg skal bruke følgende maltbase (denne er allerede bestilt ferdig kvernet):
5550 gram Maris Otter
520 gram Caramalt
260 gram Pale crystal
Til gjæring skal jeg bruke WLP051.
Det jeg er veldig usikker på er på hvilket tidspunkt jeg skal tilsette humle, hvor mye, og i hvilke kombinasjon. Jeg har kjøpt inn:
100 gram Chinook
100 gram Citra
100 gram Centennial
Jeg kan hamstre mer humle om det menes å være nødvendig, men vil holde meg til disse tre humlene denne gang.
Min preferanse når det kommer til IPA er en som ikke er abnormt bitter, men kraftig på humlesmak og aroma, litt ala Punk IPA (selv om jeg vet de bruker andre typer humle). Jeg har da skjønt at det er sene tilsetninger som er viktig.
Jeg hadde vært veldig takknemlig for konkrete forslag på kombinasjoner av disse, samt tidspunkter og mengder som kan fungere godt for at jeg skal klare å få til et øl etter min smak!
Takk!