Kompensere for "ødelagt" gjær; mulig?

Klarte å rehydrere gjæren (Safale s-04) ved altfor varm temperatur.
Kan jeg på noen måte kompensere for dette eller er gjæren helt ødelagt; sette gjæringskarene på et litt varmere sted e.l?
 
Hvor høy temperatur? Er den død så er den død. Da får du satse på at det finnes noen i nærheten som kan ha gjær liggende.
 
Usikker nøyaktig på hvor høy temperaturen var, men den var ikke langt unna kokepunktet. Det varte i ca. 4 sekunder som er tiden det tok før jeg innså tabben.

Fikk blandet det med kaldt vann som gjorde at temperaturen faktisk ble 37 grader kanskje etter 10 sekunder, men de spiller vel ingen rolle for den dør vel øyeblikkelig?

Dette var altså mitt først forsøk, og da har jeg gjort en tabbe jeg ALDRI gjentar. Resten gikk knirkefritt og var veldig gøy! :)
 
bor i trondheim, men er på vei til jobb.
det var uansett et veldig generøst tilbud! god jul. :D

ps; kan jeg blande inn vanlig tørrgjær i morgen eller er det for sent?
 
M.H.S skrev:
bor i trondheim, men er på vei til jobb.
det var uansett et veldig generøst tilbud! god jul. :D

ps; kan jeg blande inn vanlig tørrgjær i morgen eller er det for sent?

Ville ikke brukt bakegjær.

Om det gjør noe at vørteren står ett døgn før du blander inn gjær er avhengig av hvor nøye du har vært med renholdet.
Hvor lenger du venter jo større er faren for infeksjon, men jeg har ventet et døgn av og til uten problem.

Jeg er reist fra bartebyen for julen, ellers skulle jeg lånt deg en pakke gjær, men det er kanskje noen andre bryggere der som kan låne deg en pakke. (Flust med bryggere i trondheim)
 
Har ikke vært hjemme siden ettermiddagen 23., og nå ,ettermiddag 25. , plopper det i gjærlåsen. 7-8 ganger i minuttet.

Det betyr vel at alt håp kanskje ikke er ute allikavel?
 
Tilbake
Topp