Hannaas skrev:Ville varmet opp vørteren til 80 c for å denaturere enzymene, så du ikke ender med for tørt øl. Ellers null stress.
rhildre skrev:Hannaas skrev:Ville varmet opp vørteren til 80 c for å denaturere enzymene, så du ikke ender med for tørt øl. Ellers null stress.
Skal jeg varme opp til 80 grader og holde det der til jeg får vann tilbake? Eller få det til 80 grader og slå av beerbrewen igjenn?
Hannaas skrev:rhildre skrev:Hannaas skrev:Ville varmet opp vørteren til 80 c for å denaturere enzymene, så du ikke ender med for tørt øl. Ellers null stress.
Skal jeg varme opp til 80 grader og holde det der til jeg får vann tilbake? Eller få det til 80 grader og slå av beerbrewen igjenn?
Det er ikke nødvendig å holde temperaturen. Når enzymene er denaturert vil de ikke fungere, selv om temperaturen synker igjen. Det blir som en utmesk, bare uten masken til stede.