Etter hvert så har det blitt ganske mange tråder hvor mange hevder at både utvalg og kvalitet på tørrgjær er blitt såpass god at man i flere lager-oppskrifter bruker f. eks Saflager W34/70, altså en gjær som stammer i fra Weihenstephan i Tyskland.
Det er bare å ta et pilsner-søk på BeerSmith for å se at denne benyttes i veldig mange lager-øl verden over.
Altså en mye rimeligere gjær å bruke til en 25 liters batch med for eksempel tysk pilsner, enn hva du måtte betalt for f.eks en fersk WLP830
Ser at det under vinnere i prisbelønte oppskrifter under NM i hjemmebrygging nesten utelukkende har vært benyttet fersk gjær.
Kan noen forklare hvorfor fersk gjær benyttes i nesten alle lager øl som sendes til vurdering i for eksempel NM i hjemmebrygging, og hvorfor (nesten) ingen vinnere inneholder tørrgjær?
Selvsagt gitt at man har benyttet riktig mengde gjær og behandlet denne riktig både for tørrgjær og fersk gjær.
Det er bare å ta et pilsner-søk på BeerSmith for å se at denne benyttes i veldig mange lager-øl verden over.
Altså en mye rimeligere gjær å bruke til en 25 liters batch med for eksempel tysk pilsner, enn hva du måtte betalt for f.eks en fersk WLP830
Ser at det under vinnere i prisbelønte oppskrifter under NM i hjemmebrygging nesten utelukkende har vært benyttet fersk gjær.
Kan noen forklare hvorfor fersk gjær benyttes i nesten alle lager øl som sendes til vurdering i for eksempel NM i hjemmebrygging, og hvorfor (nesten) ingen vinnere inneholder tørrgjær?
Selvsagt gitt at man har benyttet riktig mengde gjær og behandlet denne riktig både for tørrgjær og fersk gjær.