Eg har lese litt om folk i utlandet som hev brukt kvitlauk for smaksetja øl, men eg lurar på om folk har gjort seg nokon erfaringer om dette?
Eg har tenkt å lage ein liten batch, 20L på speidel, og det er to forskjellige typer eg vurderar.
Den fyrste er ein ale med ein del citra (evt. annan aromahumle) for å kombinera litt sødme og fruktighet med ein liten touch kvitlauk.
Den andre er ein robust porter med litt peated, for å kombinere røyk og kvitlauken.
Eg ynskjer ikkje at kvitlauken skal dominera brygget, difor vil eg rekne med ca. 2 fedd i brygget, og eg vil gjerna baka dei litt i ovnen til dei er blitt litt søte
og har mysta ein del av skarpheten. Tilsettast brygget 1 minutt i koken.
Eg veit ikkje om eg tør tørrhumle med kvitlauk, med frykt om at det blir for mykje.
Kva synast dykk?
Eg har tenkt å lage ein liten batch, 20L på speidel, og det er to forskjellige typer eg vurderar.
Den fyrste er ein ale med ein del citra (evt. annan aromahumle) for å kombinera litt sødme og fruktighet med ein liten touch kvitlauk.
Den andre er ein robust porter med litt peated, for å kombinere røyk og kvitlauken.
Eg ynskjer ikkje at kvitlauken skal dominera brygget, difor vil eg rekne med ca. 2 fedd i brygget, og eg vil gjerna baka dei litt i ovnen til dei er blitt litt søte
og har mysta ein del av skarpheten. Tilsettast brygget 1 minutt i koken.
Eg veit ikkje om eg tør tørrhumle med kvitlauk, med frykt om at det blir for mykje.
Kva synast dykk?