Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei!
Lurer på om noen har noen tips å komme med angående denne oppskriften.
Jeg har ønsket å lage en session IPA typ brewdog sin dead pony club, da jeg liker denne veldig godt. Formulerte en oppskrift for en stund siden, men er litt i tvil om jeg tør å brygge den, da jeg er litt redd for å "kaste bort" all humla som jeg har handla inn til denne oppskrifta.
Hva tror dere? Bør jeg øke på mengdene malt og eventuelt justere ned mesketemperaturen, eller skal jeg "go for it" ?
Very-much-alive pony club
Batch størrelse : 23L
Malt
* 59,5% UK Pale malt
* 26,5% Hvetemalt
* 6,6% Weyermann Carapils
* 6,6% Krystallmalt (120EBC)
* 0,8% Røstet bygg
OG 1.034
FG 1.009
ca. 3,4% ABV
Vannjustering med 6g CaSO4 og 2g CaCO3 i mesken.
Mesk på 67 Grader i 60 Minutter.
60min kok med:
* 60min 5g Hallertauer Mittelfrüh
* 10min 21g Simcoe
* 10min 21g Citra
* 10min 21g Amarillo
* Flameout 28g Simcoe
* Flameout 28g Citra
* Flameout 28g Amarillo
* Tørrhumle 24g Amarillo
* Tørrhumle 21g Simcoe
* Tørrhumle 6g Citra (Litt redd for å få løk/hvitløk smak ved å bruke for mye Citra)
* Whirlfloc 15min
(Totalt ca. 36 IBU)
Gjær pitches ved 16 grader celcius og økes mot 20 grader over 2-3 dager.
Gjær : ett rør WLP001 California Ale i en 1,5L starter
Gjæres i to uker
Karboneres kunstig i to uker med ca. 2.3 Volumenheter CO₂
Lurer på om noen har noen tips å komme med angående denne oppskriften.
Jeg har ønsket å lage en session IPA typ brewdog sin dead pony club, da jeg liker denne veldig godt. Formulerte en oppskrift for en stund siden, men er litt i tvil om jeg tør å brygge den, da jeg er litt redd for å "kaste bort" all humla som jeg har handla inn til denne oppskrifta.
Hva tror dere? Bør jeg øke på mengdene malt og eventuelt justere ned mesketemperaturen, eller skal jeg "go for it" ?
Very-much-alive pony club
Batch størrelse : 23L
Malt
* 59,5% UK Pale malt
* 26,5% Hvetemalt
* 6,6% Weyermann Carapils
* 6,6% Krystallmalt (120EBC)
* 0,8% Røstet bygg
OG 1.034
FG 1.009
ca. 3,4% ABV
Vannjustering med 6g CaSO4 og 2g CaCO3 i mesken.
Mesk på 67 Grader i 60 Minutter.
60min kok med:
* 60min 5g Hallertauer Mittelfrüh
* 10min 21g Simcoe
* 10min 21g Citra
* 10min 21g Amarillo
* Flameout 28g Simcoe
* Flameout 28g Citra
* Flameout 28g Amarillo
* Tørrhumle 24g Amarillo
* Tørrhumle 21g Simcoe
* Tørrhumle 6g Citra (Litt redd for å få løk/hvitløk smak ved å bruke for mye Citra)
* Whirlfloc 15min
(Totalt ca. 36 IBU)
Gjær pitches ved 16 grader celcius og økes mot 20 grader over 2-3 dager.
Gjær : ett rør WLP001 California Ale i en 1,5L starter
Gjæres i to uker
Karboneres kunstig i to uker med ca. 2.3 Volumenheter CO₂