Hei, jeg har nå satt mitt 2 brygg på flasker og gleder meg til å prøve det endelige resultatet. Men jeg lurer på om jeg har satt flaskene i en for lav temperatur til å danne co2. De har stått i kjellerboden siden i går på en temperatur rundt 15 grader.
Kan jeg risikere at gjæren dør eller går i dvale ved så lav temperatur? Har satt inn en ovn der nå for å prøve å få rommet opp til ca 18 grader. Men er det for sent?
Har også mitt første brygg stående der på flasker, men det fikk stå litt varmere først, så det har god co2 mengde. Men det smaker veldig surt/bittert selv etter 2 uker (Acetaldehyd?). Vil denne smaken forsvinne ved ytterlige lagring? :roedme:
Kan jeg risikere at gjæren dør eller går i dvale ved så lav temperatur? Har satt inn en ovn der nå for å prøve å få rommet opp til ca 18 grader. Men er det for sent?
Har også mitt første brygg stående der på flasker, men det fikk stå litt varmere først, så det har god co2 mengde. Men det smaker veldig surt/bittert selv etter 2 uker (Acetaldehyd?). Vil denne smaken forsvinne ved ytterlige lagring? :roedme: