Ørnegård
Norbrygg-medlem
Jeg har kjøpt en pose med lakrisrot i pulverform og twnkte å bruke dette i en porter/stout som vi håper vil bli >10%. En øl vi kan sette litt bort for modning og ta fram ved spesielle anledninger.
Er det noen som har erfaring med slikt pulver eller bruk av lakris i øl generelt?
Noen tips om mengde (håper å få 50-60 liter i gjæringsbøtten)?
Er det greiest å tilsette ved slutten av kokingen eller rett i gjæringsbøtten? Kanskje tryggest å koke ...
Ølet skal ikke bli et lakrisbrygg - men jeg tenkte mer å sikte slik at lakrisen blir forhåpentligvis en av flere smaker man kan ane i bakgrunnen ...
Er det noen som har erfaring med slikt pulver eller bruk av lakris i øl generelt?
Noen tips om mengde (håper å få 50-60 liter i gjæringsbøtten)?
Er det greiest å tilsette ved slutten av kokingen eller rett i gjæringsbøtten? Kanskje tryggest å koke ...
Ølet skal ikke bli et lakrisbrygg - men jeg tenkte mer å sikte slik at lakrisen blir forhåpentligvis en av flere smaker man kan ane i bakgrunnen ...