Hei,
For ikke lenge siden tappet vi (brygger med noen kompiser) den første runden Lambic som vi har laget.
Når vi lagde den gjæret vi først ca 1 uke på vanlige plastbøtter, før vi tappet over på glassballonger og lot det stå der i ca 10 måneder.
For noen uker siden tappet vi noe på flaske mens mesteparten ble tappet over på Better Bottle for videre lagring.
Når vi tappet over på glassballonger tilsatte vi forøvrig også bringebær på den ene ballongen.
Etter å ha smakt under tappingen, og ut fra det jeg har forstått fra hva jeg har lest her og der så er glassballong (og better bottle) ikke helt optimalt pga at det er helt lufttett.
Og om jeg forstår det rett er tilgang til noe (men ikke for mye) oksygen en forutsetning for at ølet skal bli tilfredsstillende surt.
Lurer derfor på om noen har noen god løsning på dette?
Har sett på bloggen til "the mad fermentationist" at han anbefaler å sette en eikepinne ned gjennom gummipluggen. Dette skal gi en passe oksygnemengde.
Ser på dette alternativet, men ternger å få tak i egnet eik (dvs pinner/kiler eller liknende på ca 3 cm diameter).
Problemet er at det jeg har funnet av Eik stort sett er behandlet (limt eller oljet).
Var på Bauhaius og så at de hadde Bøk rundstokk på ca 3cm.
Noen tanker på om det er OK å bruke bpk i stedet for eik?
mvh
Øystein
For ikke lenge siden tappet vi (brygger med noen kompiser) den første runden Lambic som vi har laget.
Når vi lagde den gjæret vi først ca 1 uke på vanlige plastbøtter, før vi tappet over på glassballonger og lot det stå der i ca 10 måneder.
For noen uker siden tappet vi noe på flaske mens mesteparten ble tappet over på Better Bottle for videre lagring.
Når vi tappet over på glassballonger tilsatte vi forøvrig også bringebær på den ene ballongen.
Etter å ha smakt under tappingen, og ut fra det jeg har forstått fra hva jeg har lest her og der så er glassballong (og better bottle) ikke helt optimalt pga at det er helt lufttett.
Og om jeg forstår det rett er tilgang til noe (men ikke for mye) oksygen en forutsetning for at ølet skal bli tilfredsstillende surt.
Lurer derfor på om noen har noen god løsning på dette?
Har sett på bloggen til "the mad fermentationist" at han anbefaler å sette en eikepinne ned gjennom gummipluggen. Dette skal gi en passe oksygnemengde.
Ser på dette alternativet, men ternger å få tak i egnet eik (dvs pinner/kiler eller liknende på ca 3 cm diameter).
Problemet er at det jeg har funnet av Eik stort sett er behandlet (limt eller oljet).
Var på Bauhaius og så at de hadde Bøk rundstokk på ca 3cm.
Noen tanker på om det er OK å bruke bpk i stedet for eik?
mvh
Øystein