Hei.
Jeg har nettopp startet å brygge, og har til nå satt tre batcher med allgrain øl. Felles for disse er at jeg ikke får karbonert de skikkelig.
Til nå har jeg lagd sukkerlake og stukket over i nytt kar. I det første brygget så var det et par flasker som hadde overdrevet karbonering så der har det vel ikke blitt fordelt skikkelig. De har alle stått i stua med en temp over 20 grader i over i uke.
Alle ølene har stått til gjæring i 14 dager, og på 22 grader (er Ale, og har vel brukt Safale S-04 på alle untatt ett har kjøpt sett). Så lurer på flg:
1. Hvor mye vann bør jeg bruke i sukkerlaken til ca 25 liter? (vurderer å bruke sprøyte på neste batch)
2. Kan det være en ide å tappe tidligere? Ser i veiledningen for en Porter fra NØ at de sier det er viktig å tappe når det er over 1 minutt mellom hvert "plopp" i gjærlåsen for at det skal være nok gjærceller igjen til karboneringen.
Har en Red Ale som jeg brygget på søndag jeg lurer på hva jeg skal gjøre med. Har litt lyst å tappe den nå da gjæringen virker å være nogenlunde ferdig. Lite aktivitet i låsen og SG var i går 1.014 og hadde en OG på 1.054 så der vel ikke så langt unna her? (75% att på gjæren sier fg på 1.013)
noen forslag?
Jeg har nettopp startet å brygge, og har til nå satt tre batcher med allgrain øl. Felles for disse er at jeg ikke får karbonert de skikkelig.
Til nå har jeg lagd sukkerlake og stukket over i nytt kar. I det første brygget så var det et par flasker som hadde overdrevet karbonering så der har det vel ikke blitt fordelt skikkelig. De har alle stått i stua med en temp over 20 grader i over i uke.
Alle ølene har stått til gjæring i 14 dager, og på 22 grader (er Ale, og har vel brukt Safale S-04 på alle untatt ett har kjøpt sett). Så lurer på flg:
1. Hvor mye vann bør jeg bruke i sukkerlaken til ca 25 liter? (vurderer å bruke sprøyte på neste batch)
2. Kan det være en ide å tappe tidligere? Ser i veiledningen for en Porter fra NØ at de sier det er viktig å tappe når det er over 1 minutt mellom hvert "plopp" i gjærlåsen for at det skal være nok gjærceller igjen til karboneringen.
Har en Red Ale som jeg brygget på søndag jeg lurer på hva jeg skal gjøre med. Har litt lyst å tappe den nå da gjæringen virker å være nogenlunde ferdig. Lite aktivitet i låsen og SG var i går 1.014 og hadde en OG på 1.054 så der vel ikke så langt unna her? (75% att på gjæren sier fg på 1.013)
noen forslag?