Lervig Rye IPA - oppskrift

Hvordan ble denne?

Tenkte å brygge denne selv.
Har kommer frem til følgende oppskrift i beercalc:

Statistics
Volume: 30 liters
Boil Volume: 40 liters
OG: 1100
BG: 1075
FG:
Alcohol: 9.8 % by vol.
Colour: 24 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 132 IBU
BU/GU: 1.32

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 7500 g
Flaked Oats 4 EBC 3000 g
Rye Malt 6 EBC 6 EBC 1875 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 750 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 375 g
Mash schedule: 67 degrees for 45 minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Simcoe 13% alpha 97 g 60 minutes
Simcoe 13% alpha 30 g 30 minutes
Chinook 12.6% alpha 37 g 15 minutes
Simcoe 13% alpha 75 g 10 minutes

Dry hops:
2,5 gr / Liter Amarillo
2,5 gr / Liter Chinook


Men jeg får ikke OG til å stemme, er det jeg som har satt inn feil eller er det beercalc som regner ut feil? :bank2:
American Ale yeast - kan jeg bruke WLP 001?

Gammel tråd ... Håper det er noen som ser dette likevel.

Jeg tenkte å prøve meg på oppskriften til Mr. Murphy. Men som deg, får jeg ikke OG til å stemme med utbyttet som siteres (75 %). Mine beregninger gir at med maltmengdene som er oppgitt, og 75 % utbytte, så er 58 liter passende, med 70 liter kokevolum.

Dessuten er det humlespørsmålet. Hva skal bitterhumlen være? Og hvilken batchstørrelse er de oppgitte smaks- og aromahumlene relativt til? 40 liter eller 58 liter? Synes ikke ølet er en *ekstrem* humlebombe, så kanskje tallene som er oppgitt stemmer med 58 liter...
 
Tilbake
Topp