Gjær definerer ølet til en så stor grad at jeg har valgt å fokusere mest på dette aspektet av brygging. Jeg leste nylig en blogg som prata om brygging med en norsk gjær fra Voss-området. Den ble visstnok kalt "kveik" og gav ølet smak og aroma av appelsinskall og jul. http://bit.ly/1vRLMOQ
Dersom du eller noen du kjenner har tilgang til denne typen gjær vil jeg gjerne komme i kontakt ASAP. Jeg får besøk av familie fra Norge i tidlig august og prøver å sette opp et bytte via den frakta. Jeg har tilgang på det meste av gjær som selges i USA (White Labs, Wyeast, Gigayeast, Yeast Bay, ymse utgaver av tørr gjær...) samt flere kulturer med villgjær som jeg selv har høstet fra frukt og bær i USA. Flere av disse ville kulturene brukes til og med av kommersielle bryggerier fra Charleston, SC til Durham, NC.
Så om du vet hvor man kan få tak i litt kveik og er interessert i å være eneste nordmann med tilgang til din drømmegjær, ta kontakt!
Dersom du eller noen du kjenner har tilgang til denne typen gjær vil jeg gjerne komme i kontakt ASAP. Jeg får besøk av familie fra Norge i tidlig august og prøver å sette opp et bytte via den frakta. Jeg har tilgang på det meste av gjær som selges i USA (White Labs, Wyeast, Gigayeast, Yeast Bay, ymse utgaver av tørr gjær...) samt flere kulturer med villgjær som jeg selv har høstet fra frukt og bær i USA. Flere av disse ville kulturene brukes til og med av kommersielle bryggerier fra Charleston, SC til Durham, NC.
Så om du vet hvor man kan få tak i litt kveik og er interessert i å være eneste nordmann med tilgang til din drømmegjær, ta kontakt!