Litt høy FG

Hei.
Jeg synes jeg har en tendens til å få litt høy FG. Har dere noen tips om hva det kan være?
(brygger 100-120 liter av gangen)

Kan det være at jeg har hatt litt høy mesketemp, og trukket ut sukker som er vanskeligere for gjæren å spise?
Temperaturen under gjæring er ganske bra - tror jeg.

Opplever ingen bismaker, annet en litt "søtlig" øl.

Kan man bare la øllen stå å gjære lenger enn de "anbefalte" dagene og pf lavere FG på den måten, eller risikerer man øllet da?

mvh claus
 
Har du kontroll på pitch rates ?:) jf mr malty. Dette hadde endel å si for meg når jeg lurte på årsak til lav itgjæring.
 
Hvordan er meskingen din? Én stabil temperatur eller kjører du stegmesking med skylling?

Bobby forklarer veldig fint ang temperaturer og hva som skjer med sukkermolekylene;
 
Tilbake
Topp