Hei.
Jeg synes jeg har en tendens til å få litt høy FG. Har dere noen tips om hva det kan være?
(brygger 100-120 liter av gangen)
Kan det være at jeg har hatt litt høy mesketemp, og trukket ut sukker som er vanskeligere for gjæren å spise?
Temperaturen under gjæring er ganske bra - tror jeg.
Opplever ingen bismaker, annet en litt "søtlig" øl.
Kan man bare la øllen stå å gjære lenger enn de "anbefalte" dagene og pf lavere FG på den måten, eller risikerer man øllet da?
mvh claus
Jeg synes jeg har en tendens til å få litt høy FG. Har dere noen tips om hva det kan være?
(brygger 100-120 liter av gangen)
Kan det være at jeg har hatt litt høy mesketemp, og trukket ut sukker som er vanskeligere for gjæren å spise?
Temperaturen under gjæring er ganske bra - tror jeg.
Opplever ingen bismaker, annet en litt "søtlig" øl.
Kan man bare la øllen stå å gjære lenger enn de "anbefalte" dagene og pf lavere FG på den måten, eller risikerer man øllet da?
mvh claus