FrodeSy
Norbrygg-medlem
Har fått signal om at eit av mine favorittøl frå London som eg har forsøkt klone eit par gongar, blir brygga utan at vatnet blir justert. Kjemi var kanskje det faget eg var minst interessert i på skulen, så her treng eg hjelp...
Ut frå det eg har lest meg til på forumet, spesielt Gahrs artikkel om vannjustering, så har vassverket i heimkommunen gitt slik info om ørskogvatnet:
Eg kjenner ikkje eksakt til verdiane i Londonvatnet, men ein finn eit svar her: https://www.brewersfriend.com/mash-...lator/?watertarget=London#section_TargetWater
Eg veit ikkje om dette er rett, så kanskje andre veit?
Dersom nokon av dykk veit verdiane i Londonvatnet, kanskje de vennlegst kan hjelpe med kva som må tilførast bryggevatnet mitt for å nå verdiane på Londonvatnet?
På førehand tusen takk for all konstruktiv hjelp!
Ut frå det eg har lest meg til på forumet, spesielt Gahrs artikkel om vannjustering, så har vassverket i heimkommunen gitt slik info om ørskogvatnet:
- Kalsium (Ca): 0,78 mg / l
- Bikarbonat: 13,4 mg / l
- Sulfat (SO4): 0,93 mg / l
- Klorid (Cl): 4,8 mg / l
- Natrium (Na): 5,8 mg / l
Eg kjenner ikkje eksakt til verdiane i Londonvatnet, men ein finn eit svar her: https://www.brewersfriend.com/mash-...lator/?watertarget=London#section_TargetWater
Eg veit ikkje om dette er rett, så kanskje andre veit?
Dersom nokon av dykk veit verdiane i Londonvatnet, kanskje de vennlegst kan hjelpe med kva som må tilførast bryggevatnet mitt for å nå verdiane på Londonvatnet?
På førehand tusen takk for all konstruktiv hjelp!