Hallstein
Norbrygg-medlem
Tenkte at jeg skulle begynne å brygge vår/sommerøl snart, og lurer da på hvilke oppskrifter jeg skal gå for. Jeg lager nok en batch med min egen Pale Ale, da det ble veldig populært i fjor, samt at jeg elsket den selv. Jeg ville derimot også hatt noe svært tynt, lett og greit øl....
Hva tror dere om denne oppskriften, og hva vil ølet smake?
Er det noen ting jeg bør endre på?
Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 26.00 l Wort Volume After Boil: 23.00 l
Volume Transferred: 20.00 l Water Added To Fermenter: 0.00 l
Volume At Pitching: 20.00 l Volume Of Finished Beer: 19.00 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.042 SG Expected OG: 1.047 SG
Expected FG: 1.011 SG Apparent Attenuation: 74,9 %
Expected ABV: 4,7 % Expected ABW: 3,7 %
Expected IBU (using Tinseth): 32,7 IBU Expected Color (using Morey): 5.7 EBC
BU:GU ratio: 0.70 Approx Color:
Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Duration: 90,0 mins
Fermentables
Ingredient Amount % MCU When
German Pilsner Malt 3.449 kg 75,0 % 1.6 In Mash/Steeped
German Vienna Malt 0.460 kg 10,0 % 0.6 In Mash/Steeped
German Wheat Malt 0.460 kg 10,0 % 0.3 In Mash/Steeped
German Caramel Pils 0.230 kg 5,0 % 0.2 In Mash/Steeped
Hops
Variety Alpha Amount IBU Form When
German Hallertauer Mittlefruh 5,5 % 50 g 32.7 Loose Pellet Hops 60 Min From End
Har i kjøler og 1 tablett protafloc ved 15min.
Safale-05 ved 17-18 grader i 2 uker.
Mesking fra 66-64 grader over 60 min. (temperaturen faller når jeg brygger BIAB)
Hva tror dere om denne oppskriften, og hva vil ølet smake?
Er det noen ting jeg bør endre på?
Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 26.00 l Wort Volume After Boil: 23.00 l
Volume Transferred: 20.00 l Water Added To Fermenter: 0.00 l
Volume At Pitching: 20.00 l Volume Of Finished Beer: 19.00 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.042 SG Expected OG: 1.047 SG
Expected FG: 1.011 SG Apparent Attenuation: 74,9 %
Expected ABV: 4,7 % Expected ABW: 3,7 %
Expected IBU (using Tinseth): 32,7 IBU Expected Color (using Morey): 5.7 EBC
BU:GU ratio: 0.70 Approx Color:
Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Duration: 90,0 mins
Fermentables
Ingredient Amount % MCU When
German Pilsner Malt 3.449 kg 75,0 % 1.6 In Mash/Steeped
German Vienna Malt 0.460 kg 10,0 % 0.6 In Mash/Steeped
German Wheat Malt 0.460 kg 10,0 % 0.3 In Mash/Steeped
German Caramel Pils 0.230 kg 5,0 % 0.2 In Mash/Steeped
Hops
Variety Alpha Amount IBU Form When
German Hallertauer Mittlefruh 5,5 % 50 g 32.7 Loose Pellet Hops 60 Min From End
Har i kjøler og 1 tablett protafloc ved 15min.
Safale-05 ved 17-18 grader i 2 uker.
Mesking fra 66-64 grader over 60 min. (temperaturen faller når jeg brygger BIAB)