arvidg
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg satt en svært lys ale her for tre ukers tid siden som jeg flasket forrige helg. Kun Maris Otter Pale Malt (og East Kent Goldings-humle og WLP013 London Ale-gjær). Og vann fra Maridalsvannet (via noen kilometer med Oslos vannrør). BIAB, om det har noe å si.
Den burde vært drikkandes allerede, men smaker beskt, med markant gjærsmak. Lite malt (naturlig nok) eller humle.
Det kan selvsagt være oppskriften som er på bærtur, men nå har jeg lest litt av det som er skrevet her (og noen andre steder) om vann, og det slår meg at med kun Pale Malt og med vanlig norsk vann blir kanskje pH i mesken ganske mye for høy? Kan det være det som fører til en smak som er helt off?
Så spørsmålet mitt blir: Kanskje også en nybegynner som meg trenger å vite noe om vannjustering, ihvertfall før slike eksperimenter?
(For all del, det kan tenkes også det brygget blir godt. Men det er bare ikke i nærheten ennå.)
Jeg satt en svært lys ale her for tre ukers tid siden som jeg flasket forrige helg. Kun Maris Otter Pale Malt (og East Kent Goldings-humle og WLP013 London Ale-gjær). Og vann fra Maridalsvannet (via noen kilometer med Oslos vannrør). BIAB, om det har noe å si.
Den burde vært drikkandes allerede, men smaker beskt, med markant gjærsmak. Lite malt (naturlig nok) eller humle.
Det kan selvsagt være oppskriften som er på bærtur, men nå har jeg lest litt av det som er skrevet her (og noen andre steder) om vann, og det slår meg at med kun Pale Malt og med vanlig norsk vann blir kanskje pH i mesken ganske mye for høy? Kan det være det som fører til en smak som er helt off?
Så spørsmålet mitt blir: Kanskje også en nybegynner som meg trenger å vite noe om vannjustering, ihvertfall før slike eksperimenter?
(For all del, det kan tenkes også det brygget blir godt. Men det er bare ikke i nærheten ennå.)