M29 temperatur på et Summer Saison sett

Skal brygge min første Saison, og har i den anledning skaffet meg Summer Saison ølsett.
Men ut fra hva jeg har lest i tidligere innlegg om temperatur under gjæring så stusser jeg litt over hva som står i beskrivelsen: "Gjæring: 5 dager på 25°C og 10 dager på 20°C". Burde det ikke vært motsatt rekkefølge? Trodde ikke man skulle gå ned på temperaturen under gjæringen?
 
Enig. Start med 2 dager på 18-20 og hev til 25 hvis du liker litt estere eller opp mot 30 hvis du liker mye estere. Så holder du temperaturen til du skal tappe, evt. senk til kaldest mulig en dag eller to (cold crash) for at gjæren skal bunnfelle.
 
Har brygget med m29. Den gjærer ut for å si det sånn.. fytterakkern.
Synes den gir bra profil med start 17,5 så øke til 21 mot slutten.
Da blir den litt cleanere og ikke så himla mye funk.. altså noe som passer i sommer drikke,. Dog min smak.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Tilbake
Topp