måling av OG/FG

ASJ

 
Hei,

For å få størst mulig presisjon på gravity, når skal man måle ?

OG:
1) rett etter mesking (vørter)?
2) eller etter siling/koking/humletilsetning (rett før gjærtilsetning)?

FG:
3) etter primærgjæring og før sukkerlake og flasking (2 uker ~)
 
OG: etter koking og nedkjøling, tapp ut når nedkjøling har nådd 20 grader. Da måler du OG

FG: Når det har gjæret ferdig, dvs noen gjærtyper etter ca 2 uker, noen gjærtyper etter ca 4 uker. Før du har i sukkerlake. Rett i fra gjæringsbøtta...
 
ASJ skrev:
For å få størst mulig presisjon på gravity, når skal man måle ?

Stor forskjell på før og etter koking, jeg målte 1052 før og 1062 etter koking på porteren min.
 
Tilbake
Topp