malteri i norge

ja jeg lurer litt på hvorfor det ikke finnes flere eller i heltatt noen malterier i norge når tilgjengligheten på råvarer for noen, (bønder) er så lett.
Har letet litt rundt en stund nå, utstyr og info om det her er vanskelig å finne. Virker som det er noen store malterier som stort sett dominerer makedet, skulle jo tru at som med mikrobryggerier finnes det også mikromalteri!
Malt brent og produsert på norsk korn er ikke det å ettertrakte for norske hjemmebryggere?
er det noen her som har erfaringer med lignende, eller evt. vet om noen infosider?
 
I gamle dager var det jo vanlig for bryggerier å malte selv.
Nå i nyere tid vet jeg bare om Ekspedisjonen i Lufthus (i Hardanger) som har begynt å så sitt eget korn for så å malte det selv. Jeg vet ikke hvor langt dem er kommet i prosessen med selve maltingen men det går vel an å høre med dem. Dem har følgende offisielle nettside: http://www.ekspedisjonen.net/
 
Tilbake
Topp