Finn Berger
Moderator
Jeg tror jeg er enig med deg. Ølet mitt er blitt omtrent som du beskriver ditt - til og med med litt jordbærester i aromaen. Og ... ja, kjedelig. Ingen personlighet.Jeg har aldri brukt L09-gjæren, men jeg brukte WLP940 én gang for fire år siden. Notatene mine sier ingenting om svovelforbindelser, bare diacetyl som forsvant med alderen. Jeg gjærte litt varmt ved omtrent 14 °C, og dette kan ha forårsaket en svak jordbærester, noe som ikke var ubehagelig. Ellers sier notatene mine at resultatet var relativt kjedelig og uinteressant sammenlignet med S-189, som var nydelig selv gjært ved romtemperatur. Dette var en sammenligning av de to batchene, med én vørter, men gjært med de to gjærene ved to forskjellige temperaturer. Det var på dette tidspunktet jeg begynte å bruke S-189 til nesten alle lagerølene mine og bestemte meg for at WLP940 sannsynligvis ikke er noe for meg. Jeg kan prøve det igjen en dag som et eksperiment, fordi jeg vet at andre har god suksess med WLP940 eller L09.
Nå skulle de to bryggene jeg satte med en god del mais i, være lette sommerøl, og de er helt fine å drikke på en varm sommerdag. Jeg vil ikke si at de egentlig er "crispe", men servert skikkelig kalde er de forfriskende. Men det blir liksom ikke helt øl.