Melanodin

Hei,
Prøvde meg på å bruke melanodin i en Pils nå nettop, og byttet det jeg normalt bruker av dark munich rett ut med Melandodin. men lurer på om jeg kanskje brukte litt for mye, tiltross for at det kun var 7-8%

Noe som har noen tips om hvor mange % melandodin man burde bruke? er det kun et par prosent eller mer?
 
Jeg bruker som oftest et sted mellom 2-5%. Står litt om det her (uten at jeg kan validere denne kilden):

http://www.winning-homebrew.com/malts.html

Melanoidin malt is similar to German Munich malt, except more aromatic and darker in color. It produces a more reddish color than the gold color produced by Munich malt. It will improve body and many brewers use it to duplicate the fullness developed in decoction mashing. For this purpose, about 2% us normally used, but may be used at up to 20% of the mash.
 
Trodde du skrev at du brukte MELATONIN! Hadde vært interessant med sovemedisin i øl også da!

Sent fra min LG-D802 via Tapatalk
 
Tilbake
Topp