Melanoid malt i weizenbock

Tarjei77

Norbrygg-medlem
Sit og prøver å komponere ein weizenbock. Har ein kilo melanoid malt liggjande, som burde passe til denne. Men kor stor prosent av maltsetelen? Nokre forslag?
 
Jeg/vi har brukt 10 % melanoidin, og i tillegg 10 % biscuit. Brygger bare 2 ganger i året, så det å gjøre erfaring med å prøve seg fram trinnvis går veldig seint. Vi veit bare at ølet vårt denne gangen er "farlig godt".
Asbjørn
 
Pleier å bruke det rundt 10%, passer veldi godt i lyse ales også.
Brunbjørn, hva slags øl var det du brukte 10% av hver i? Det høres mye ut for en lys øl, men har aldri prøvd over 10%(total bisc/melan) så kan hende jeg tar feil.
 
Du har heilt rett, Eivindr,  ølet ble mørkt. Halvparten av basismalten var munshener. Jeg siktet mot bock, og tok med biscuit og melanoid fordi det står å lese at øltypen er karakterisert av disse smakene. Det ble rikelig både med farge og smak.

Asbjørn
 
Tilbake
Topp