Kort fortalt. Jeg har brygget en bringebær ale og har lest mye om at folk tilsetter laktose / Melkesyrebakterier for å få en syrligere og bedre øl.
Mitt spørsmål er:
Kan jeg tilsette dette i gjørkaret før flasking? Og hvor lenge kan/skal det stå før jeg flasker?
Og hva / hvor får man kjøpt det hen? Apoteket? Eventuel hvilken type?
Har forstått at folk gjør dette i begynnelsen av bryggingen. Men i mitt tilfelle så er det ikke aktuelt. Derfor litt veiledning og råd hadde vært fint
Takk!
Mitt spørsmål er:
Kan jeg tilsette dette i gjørkaret før flasking? Og hvor lenge kan/skal det stå før jeg flasker?
Og hva / hvor får man kjøpt det hen? Apoteket? Eventuel hvilken type?
Har forstått at folk gjør dette i begynnelsen av bryggingen. Men i mitt tilfelle så er det ikke aktuelt. Derfor litt veiledning og råd hadde vært fint
Takk!