Mellomlagring av øl før tapping og høy FG

Hei

Har satt en Chinook IPA (OG=61) den har gjæret i 2 uker og 2 dager (FG=16/18) , men jeg har ikke mulighet til å tappe den på flasker før mandag.
Bør jeg bare la den stå på karet frem til mandag eller bør/kan jeg flytte den over til nytt kar (Ute gjærkaka) i påvente av flasking?
I tillegg kommer spørsmålet om FG, er den for høy til å tappes?

Takk for tilbakemeldinger.
 
Hei

Bare la det stå, ikke noe problem.

Du ender på rund 6 ABV og det er greit. Så denne kan du bare flaske i vei
 
La den stå på dunken. Så kan du heller ta en kontroll måling og se om du er på faktisk FG.
Om FG er for høyt er litt vanskelig å si uten å mesketempen/tid.
 
Evensen skrev:
Supert da lar jeg den stå.

Ingen mesking, ekstraktbrygg med spesialmalt.

Bare å la den stå på samme karet, det gjør absolutt ingenting.

Jeg ville ikke reagert på FG på 16/18, jeg liker litt maltsødme i øl jeg. Det viktigste er at du har hatt like målinger over noen dager.
 
Tilbake
Topp