Mengder av tørrgjær

sircus

Norbrygg-medlem
Hei,

Jeg leser boka "Brewing Classic styles" av Jamil, og undrer paa menden tørrgjær som er beskrevet i de fleste oppskrifter. F. eks en ESB med OG 1056 26,5 l er det beskrevet 11g rehydrert tørrgjær.. om jeg bruker kalkulator faar jeg en vesentlig stoerre mengde?

Hva er det jeg ikke forstaar?
 
Hvis jeg husker riktig beregner vel Jamil 1 stk 19 liters corny ferdig brygg, så om du tar utgangspunkt i det får du 0,9 pk gjær.
 
Det skal vel ikke mye fantasi til for å forstå at en av delene er feil.
Alternativet er selvsagt at begge deler funker. ;)
Noe av poenget er nok at en OG på 1,056 i en ESB inneholder mindre mengder gjærbart sukker (FG er vel beregnet til 1,011-1,015 ?)
og det klarer (tørr-)gjæra greit å spise.
26,5 liter er vel allikevel ca 20% mer enn produsenten anbefaler. Men om du prøver det så går det sikkert bra. :)
 
Tilbake
Topp