Inspirert av denne artikkelen (brulosophy.com) så valgte jeg å teste 30m mesk ikveld på et "ikke så dyrebart" brygg.
Kort gjenfortalt fra artikkelen; noen kilder sier at det meste av meskingen skjer de første 15min, og at 60m kanskje ikke er et must.
Så ikveld brygget jeg 15 liter BIAB, 30m mesk på ca 65C, og traff forventet OG nøyaktig (1.048). Oppskriften var ekstremt enkel, nesten SMASH: maris og hvetemalt, humla med amarillo. Hele bryggekvelden fra setup til teardown/ferdig vasket tok omtrent 3.5t, tror det er ny rekord for meg.
Rapporterer tilbake når det er gjæret og karbonert.
Noen andre som har prøvd dette og har erfaringer å dele?
Kort gjenfortalt fra artikkelen; noen kilder sier at det meste av meskingen skjer de første 15min, og at 60m kanskje ikke er et must.
Så ikveld brygget jeg 15 liter BIAB, 30m mesk på ca 65C, og traff forventet OG nøyaktig (1.048). Oppskriften var ekstremt enkel, nesten SMASH: maris og hvetemalt, humla med amarillo. Hele bryggekvelden fra setup til teardown/ferdig vasket tok omtrent 3.5t, tror det er ny rekord for meg.
Rapporterer tilbake når det er gjæret og karbonert.
Noen andre som har prøvd dette og har erfaringer å dele?