Hola !
Har ein del brygg i nakken, både speidel, billig apparat og no grainfather.
No blir da oppsumering av min erfaring
Eg har merka meg at meskeffektiviteten e relativt lav. Når eg meske så begynne eg alltid me 59 grader på 10 minutt der eg røre inn mesken godt, så 64 grader i enten noken minutt eller time samtidig som eg røre åsso 67 grade i noken minutt eller ein time og røre. Eg lika stegmeskinga for å få mest ut av gjærbart og sødme og røring for å ungå stuck mash. Eg har dog aldri pleid å måla sukkerinnholdet pga eg pleie å meska mellom dei gylne gradena eller meska stegvis i ein time på begge to. Men eg får aldri til å få meir enn 1.052 i vørter. So då har eg pleid å bruka sirup for å få opp denne verdien. Og ja, eg justera me vatn og ph Noken inspel her ?
På kok so kjøre eg standsrd 60 min på pale og 90 min på pils sånn pluss minus, alt etter korleis avkoket blir. Humlingen der e eg litt raus, eg har stort sett alltid 3 sett med humler, den siste alltid på 80 grader for det gjer god aroma og smak og runder av bitterheten.
Ellers så e ølet eg laget meget godt, men meskeeffektiviteten plage meg litt. Sjøl om eg legge sjela i å få ein god mesk og i tillegg stegmeska so e den altfor lav. Eg har no begynt å øka meskevatn og holda med innafor kvernegrad og maltmengde for å unngå stuck mash. Skyllinga bruke eg ca 30 minutt på, som e greit innafor fordi da gjer 2 liter i minuttet isch. So ser liksom ikkje heilt kor eg ska henta ut meir effektivitet på.
Har ein del brygg i nakken, både speidel, billig apparat og no grainfather.
No blir da oppsumering av min erfaring
Eg har merka meg at meskeffektiviteten e relativt lav. Når eg meske så begynne eg alltid me 59 grader på 10 minutt der eg røre inn mesken godt, så 64 grader i enten noken minutt eller time samtidig som eg røre åsso 67 grade i noken minutt eller ein time og røre. Eg lika stegmeskinga for å få mest ut av gjærbart og sødme og røring for å ungå stuck mash. Eg har dog aldri pleid å måla sukkerinnholdet pga eg pleie å meska mellom dei gylne gradena eller meska stegvis i ein time på begge to. Men eg får aldri til å få meir enn 1.052 i vørter. So då har eg pleid å bruka sirup for å få opp denne verdien. Og ja, eg justera me vatn og ph Noken inspel her ?
På kok so kjøre eg standsrd 60 min på pale og 90 min på pils sånn pluss minus, alt etter korleis avkoket blir. Humlingen der e eg litt raus, eg har stort sett alltid 3 sett med humler, den siste alltid på 80 grader for det gjer god aroma og smak og runder av bitterheten.
Ellers så e ølet eg laget meget godt, men meskeeffektiviteten plage meg litt. Sjøl om eg legge sjela i å få ein god mesk og i tillegg stegmeska so e den altfor lav. Eg har no begynt å øka meskevatn og holda med innafor kvernegrad og maltmengde for å unngå stuck mash. Skyllinga bruke eg ca 30 minutt på, som e greit innafor fordi da gjer 2 liter i minuttet isch. So ser liksom ikkje heilt kor eg ska henta ut meir effektivitet på.