Hei
Har nå kjørt to runder med all-grain - men begge gangene har vi slitt med å få mesket lenge nok (klarte bare å holde sildringen i gang i ca 30 minutter - skal sørge for endra tregere sildring neste gang ). Har så langt bare smakt resultatet av den første runden og kan konkludere med at det ble øl. Det skal også sies at verdiene (OG, FG, osv) vi skulle oppnå ble nådd (Det gjelder forøvrig begge bryggene).
Etter denne erfaringen lurer jeg derfor litt på hva fordelen med å skulle meske i minimum 45 minutter (som det står i boka)? Har vi bare hatt flaks med å nå OG og FG (vet ikke resultatet av FG på brygg 2 enda)?
Hva tilføres ølet ved at malten utnyttes bedre? Kanskje litt klønete spørsmål, men er jo nybegynner
Har nå kjørt to runder med all-grain - men begge gangene har vi slitt med å få mesket lenge nok (klarte bare å holde sildringen i gang i ca 30 minutter - skal sørge for endra tregere sildring neste gang ). Har så langt bare smakt resultatet av den første runden og kan konkludere med at det ble øl. Det skal også sies at verdiene (OG, FG, osv) vi skulle oppnå ble nådd (Det gjelder forøvrig begge bryggene).
Etter denne erfaringen lurer jeg derfor litt på hva fordelen med å skulle meske i minimum 45 minutter (som det står i boka)? Har vi bare hatt flaks med å nå OG og FG (vet ikke resultatet av FG på brygg 2 enda)?
Hva tilføres ølet ved at malten utnyttes bedre? Kanskje litt klønete spørsmål, men er jo nybegynner