Mesketemp på IPA med Simcoe og Amarillo

Skal brygge en IPA med Simcoe og Amarillo, OG skal bli 59. Ibu beregnet til 60 + 2 x 40 gram tørrhumling. 63, 64, 65 grader i 60 minutter?
 
Og hvilke/hvor mye spesialmalt du bruker, for ikke å snakke om hvor tørr du liker IPAen din.

F.eks, om det er en IPA uten noe caramel/crystal så ville jeg nok holdt meg til 67 så lenge det er snakk om en gjær med høy attenuation (US-05/WLP001 etc). Legg til en 3-5% krystallmalt så er det ned til 66. 65 hadde jeg nok bare brukt for Imperial/Double IPA eller hvis jeg skal bruke en engelsk ale yeast eller noe annet med lav attenuation.
 
Wlp 001, 5,0kg pale malt, 0,5 kgcara malt og 0,2 kg hvete. Ligner på ca 66 grader da kanskje? Takk for engasjementet forresten
 
Jeg ville gjetta på 66 grader, om du er interessert i moderne amerikanske IPAer (og det virker sånn ut ifra humla) så ville jeg redusert karamellmaltet til rundt 5%, men det er flisespikkeri, plenty med oppskrifter som ligner din vinner priser her til lands.
 
Tilbake
Topp