Egentlig kan jeg ikke begripe annet enn at det er en veldig grei måte å gjøre det på, mesken kan stå noen timer å klarne og du kan så tappe veldig klar søtvørter over til kokegryten, evt tappe over til gjæringskar og så tilbake i gryten om du bruker BIAB. Bakdelen er jo at det går mer tid og strøm til å varme søtvørteren opp til kok. Jeg tror faktisk jeg skal prøve dette på neste brygg.
Eg har gjort dette eit par gonger når resten av livet har komme i vegen. Då har eg fått rekordhøg utgjæring, 86% med US-05 og OG 1045-ish. Eg har for liten erfaring til å synsa noko, men eg trur enzym og slikt får virka litt lenger viss du ikkje meiskar ut med 78 grader eller noko slikt.
Har gjort det en gang, 6 timer fra innmesk til start av utmesk. Gjæret veldig langt ned her også, 88% (1075-1009)
Tror temp har mye å si, jeg startet litt lavt på 65ish grader. Falt kanskje til 63-60 elns i løpet av meskingen.
Hvis du ikke vil ha et tørt øl ville jeg lagt meg litt ekstra høyt i starten.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.