Bjørn Evan
Norbrygg-medlem
HEI !
I de fleste oppskrifter er meskingen bekrevet slik som dette eksempelet:
60 min. på 69 °C
15 min. @ 77 °C
Spørsmålet mitt er hvordan bryggere forholder seg til det at det kan ta 10 minutters tid å varme opp fra 69 til 77 grader ? (10 min. er selvfølgelig veldig avhengig av mengde og varmekilde)
Skal man begynne oppvarmingen etter 50 minutter slik at jeg får 15 hele minutter på 77 grader eller begynne etter 60 minutter slik at det i realiteten blir kun 5 minutter på 77 grader?
I de fleste oppskrifter er meskingen bekrevet slik som dette eksempelet:
60 min. på 69 °C
15 min. @ 77 °C
Spørsmålet mitt er hvordan bryggere forholder seg til det at det kan ta 10 minutters tid å varme opp fra 69 til 77 grader ? (10 min. er selvfølgelig veldig avhengig av mengde og varmekilde)
Skal man begynne oppvarmingen etter 50 minutter slik at jeg får 15 hele minutter på 77 grader eller begynne etter 60 minutter slik at det i realiteten blir kun 5 minutter på 77 grader?