Mikkeller 19

Vil sikte høyt ved første brygg i ny BeerBrew30, og skal lage en IPA , mest ønskelig er en klone av Mikkeller 19. Har googlet en del etter oppskrift, og har funnet prosentvis fordeling av humle, og jeg har også funnet prosentvis fordeling av malt til single hop serien og antar at det er den samme. Men har noen en komplett oppskrift eller finnes det noen som klarer en godt kvalifisert gjetning?
 
Vil man ha noe gjort, så gjør det selv. Jeg har veldig lyst på feedback, tips og triks. Har lest/kalkulert/synset meg frem til følgende:

Mikkeller 19 Clone

Style: American IPA OG: 1.069
Type: All Grain FG: 1.017
Rating: 0.0 ABV: 6.81 %
Calories: 225 IBU's: 96.82
Efficiency: 70 % Boil Size: 25.02 L
Color:    7.4 SRM  Batch Size: 18.93 L
Preboil OG: 1.057 Boil Time: 60 minutes

Fermentation Steps
Name Days / Temp
(none)

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
4.57 kg 67.01 % Pilsner (2 Row) UK 60 mins 1.036
0.75 kg 11.00 % Fawcett Caramalt 60 mins 1.034
0.75 kg 11.00 % Munich Malt 60 mins 1.037
0.75 kg 11.00 % Oats, Flaked 60 mins 1.037

Hops
Amount IBU's Name Time AA %
8.57 g 12.71 Simcoe 60 mins 13.00
7.15 g 6.94 Amarillo Gold 60 mins 8.50
7.86 g 11.84 Citra 60 mins 13.20
5.36 g 6.73 Sorachi Ace 60 mins 11.00
3.40 g 5.43 Bravo 60 mins 14.00
3.40 g 5.43 Columbus (Tomahawk) 60 mins 14.00
2.32 g 1.85 Cluster 60 mins 7.00
2.32 g 3.97 Warrior 60 mins 15.00
1.80 g 1.13 Cascade 60 mins 5.50
1.80 g 2.05 Centennial 60 mins 10.00
1.80 g 1.54 Palisade 60 mins 7.50
0.72 g 0.62 Challenger 60 mins 7.50
0.72 g 1.07 Galena 60 mins 13.00
0.72 g 1.15 Magnum 60 mins 14.00
0.72 g 0.49 Mt. Hood 60 mins 6.00
0.72 g 0.37 Tettnang 60 mins 4.50
0.36 g 0.53 Nugget 60 mins 13.00
0.36 g 0.62 Super Galena 60 mins 15.00
8.57 g 6.31 Simcoe 15 mins 13.00
7.15 g 3.44 Amarillo Gold 15 mins 8.50
7.86 g 5.88 Citra 15 mins 13.20
5.36 g 3.34 Sorachi Ace 15 mins 11.00
3.40 g 2.70 Bravo 15 mins 14.00
3.40 g 2.70 Columbus (Tomahawk) 15 mins 14.00
2.32 g 0.92 Cluster 15 mins 7.00
2.32 g 1.97 Warrior 15 mins 15.00
1.80 g 0.56 Cascade 15 mins 5.50
1.80 g 1.02 Centennial 15 mins 10.00
1.80 g 0.76 Palisade 15 mins 7.50
0.72 g 0.31 Challenger 15 mins 7.50
0.72 g 0.53 Galena 15 mins 13.00
0.72 g 0.57 Magnum 15 mins 14.00
0.72 g 0.24 Mt. Hood 15 mins 6.00
0.72 g 0.18 Tettnang 15 mins 4.50
0.36 g 0.27 Nugget 15 mins 13.00
0.36 g 0.31 Super Galena 15 mins 15.00
0.36 g 0.23 Williamette 60 mins 5.50
0.36 g 0.11 Williamette 15 mins 5.50

Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg American Ale Wyeast Labs 1056

Additions
(none)

Mash Profile
Medium Body Infusion 60 min @ 67.8°C
Add 17.79 L ( 2.91 L/kg ) water @ 77.7°C
Sparge
Sparge 16.52 L of 76.7°C water over 60 mins

Carbonation
(none)

Notes
1 pkg Wyeast
1 pkg White Labs 099

www.iBrewMaster.com Version: 1.520



Vennlig hilsen
Anders Reve
 
Å bruke så mange forskjellige humler ved 60 minutter blir vel litt poengløst da det meste som kommer ut av dem er en relativt lik humlebitterhet. Smaken kommer først senere i kokingen, fra -30 minutter og utover. Så bruk heller flere humletyper ved flere tilsetninger mot slutten av kokingen enn så mange ved starten. Flere tider mot slutten er også lurt i en ipa, som 30,15,5,1,0 osv.... eller noen andre. Nå har jeg ikke studert den Mikkeller ølen du snakket om men det jeg har nevnt er ihvertfall gjeldende for de fleste typer ipa.

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2
 
Enig, men i henhold til oppskriften til "single hop"-serien til Mikkeller humles det på 60min,15,min så whirlpool og så tørrhumling. 19 skal være blandinen av de 19 single hop variantene. Dette blir jo mest en fiktiv oppskrift, den vil jo koste armer og ben å lage og bare tanken på å skaffe de 19 sortene gjør meg svett. Men den frister allikevel.
 
Når du bruker pilsmalt må du koke i 90 minutt for å fjerne / redusere DMS (aroma / smak av kokt kål).
 
andersreve skrev:
OK, takk for godt innspill.
Er dette en kjennsgjerning?

Meiner det.
Har sjølv enno til gode å brygge med pilsmalt, men har konstatert at dette er noko som går igjen. Du kan kanskje unngå å merke det ved 60 minutts kok, men eg har ikkje tenkt ta sjansen på å spolere eit godt brygg for å spare inn ein halv time.
 
Det kan nok gjøres som en siste detalje for å perfeksjonere et brygg, men er ikke absolutt nødvendig. Jeg har ikke gjort det med noen av mine pilsbrygg og hvis en ser på prisvinnende lager-oppskrifter her på forumet er det veldig mange av dem som bare koker i 60 minutter. Men for all del det skader jo ikke.

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp