Oppskrift: 22 liter
3400 gram ekstrakt base malt
500 gram muscavado sukker
300 gram sjokolade malt
100 gram black patent
100 gram special roast
100 gram cara amber
40 gram williamette @ 60 min
24 gram williamette @ 30 min
Gjær: Slurry US 05
OG: 1,06
FG: 1,011
IBU: 39
Apparent att: 81%
+ gjærnæring og whirfloc@ 15 min.
Min beskrivelse:
Lukt:hint av kaffe og sjokolade, anelse brent.
Smak:Tørr ettersmak, sånn jeg ønsker. Lett kropp i starten, ikke spesielt fyldig. Lett syrlig smak det første som møter, mørkere/brent kaffe/sjokolade ettersmak.
Bitterhet til humle og smaken til humlen er maskert og føles ikke tilstede. Brentheten balanserer og kompenserer for bitterheten. Relativt sterk, 6,5%.
Savner noe, vanskelig å sette ord på det. Muligens fylde fra caramell-malt, kjenner lite eller ingenting til de.
Har mer brenthet enn den forrige, som jeg savnet, om det er 100% balansert er jeg litt i tvil om. Minner meg litt om en øl for kalde kvelder.
Fin øl til fest, kjenner den fort, sterk uten å trenge seg på.
_____________________
Finnes det en mulighet for å få denne vurdert og få tips til forbedring? Er usikker på om det å bytte cara-malt (opprinnelig oppskrift) med special roast. EBC var lik men kan ha slått litt feil ut.
3400 gram ekstrakt base malt
500 gram muscavado sukker
300 gram sjokolade malt
100 gram black patent
100 gram special roast
100 gram cara amber
40 gram williamette @ 60 min
24 gram williamette @ 30 min
Gjær: Slurry US 05
OG: 1,06
FG: 1,011
IBU: 39
Apparent att: 81%
+ gjærnæring og whirfloc@ 15 min.
Min beskrivelse:
Lukt:hint av kaffe og sjokolade, anelse brent.
Smak:Tørr ettersmak, sånn jeg ønsker. Lett kropp i starten, ikke spesielt fyldig. Lett syrlig smak det første som møter, mørkere/brent kaffe/sjokolade ettersmak.
Bitterhet til humle og smaken til humlen er maskert og føles ikke tilstede. Brentheten balanserer og kompenserer for bitterheten. Relativt sterk, 6,5%.
Savner noe, vanskelig å sette ord på det. Muligens fylde fra caramell-malt, kjenner lite eller ingenting til de.
Har mer brenthet enn den forrige, som jeg savnet, om det er 100% balansert er jeg litt i tvil om. Minner meg litt om en øl for kalde kvelder.
Fin øl til fest, kjenner den fort, sterk uten å trenge seg på.
_____________________
Finnes det en mulighet for å få denne vurdert og få tips til forbedring? Er usikker på om det å bytte cara-malt (opprinnelig oppskrift) med special roast. EBC var lik men kan ha slått litt feil ut.